Kneipp Logo
Kneipp Print Logo
  • Plan du site|
  • Contact
 
 
  • La philosophie de Kneipp
  • Thèmes Santé
  • Plantes & Herbes
  • Plantes
  • Ingredients
  • Produits
Snel rechercher
aide rechercher
  • Qui sommes-nous
  • Travailler chez Kneipp
  • Impressum
  • Planten encyclopedie:
  • <- retour vers Planten
 
Lavendel

Lavendel

Lavandula officinalis

De naam van deze vooral in het Middelandse-Zeegebied en de Franse Provence voorkomende geneeskrachtige plant is afgeleid van het Latijnse woord „lavare“ (wassen). De oude Romeinen maakten al gebruik van de frisse geur van lavendel bij het baden. Deze zogenaamde „zuidelijke geur“ is tot op heden één van de meest geliefde geurstoffen en is dan ook een bestanddeel van vele parfums and cosmetica. Echter, niet alleen de aangename geur, maar ook de reeds duizenden jaren geleden ontdekte geneeskrachtige werking, maakt lavendel tot een zeer gewaardeerde geneeskrachtige plant. Inwendig toegepast als theeaftreksel en uitwendig toegepast in de vorm van aromatherapie, heeft lavendel een rustgevende en verlichtende werking, maar lavendel bevordert ook de galproductie en is tevens antiseptisch.

 

 

Etherische olie, cumarine, looistoffen, flavonoïden.

 

Rustgevend, verlichtend, tegen winderigheid, bevordert de galproductie, antiseptisch
Uitwendig: bevordert de doorbloeding.

 

Bij onrust, inslaapmoeilijkheden, gebrek aan eetlust, klachten in de maagstreek.

 

Niet bekend.

 

Niet bekend.